Maastricht

Rondleidingen Maastricht

Beleef Maastricht zoals de inwoners hun stad kennen.

Waar is het beter toeven dan in een van de oudste en zeker de zuidelijkste stad van Nederland. Waan u in het buitenland in eigen land. De sfeer van de stad, de terrassen en de gastvrije inwoners heten u van harte welkom.

De Romeinen stichtten er een garnizoen en bouwden de eerste brug over de Maas, de rivier die de stad zijn naam schonk. Daarna volgde Servatius, de latere Heilige en Patroonheilige van de stad. In zijn tijd brachten de pelgrims Maastricht tot groei en bloei. Het rijke Roomse leven heeft vele sporen achtergelaten in Mestreech en daarvan is veel bewaard gebleven.

Ook als vestingstad maakte Maastricht naam, de enige stad die wordt bezongen in het Wilhelmus. Eind 19e eeuw startte hier de Nederlandse industrialisatie met Regout en de Sphinx fabrieken. De stad moet lang bogen op zijn bourgondische karakter en het Carnaval, maar in 1970 wordt besloten om de Universiteit Maastricht een plaats te geven. Studenten en Universiteit zijn nu niet meer weg te denken uit de stad. Maastricht heeft het weer en staat weer op de kaart.

Een stad, uw bezoek meer dan waard. Wij kunnen, als geen ander, u de sfeer van de stad laten voelen en proeven. Kijk in ons ruime aanbod.

In Maastricht zijn de volgende rondleidingen te boeken:

 • De stad Maastricht
 • Rondleiding Wyck

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk.

Prijzen en toeslagen:
  • Groepen 20 personen per gids
  • Boeking en reserveringskosten eenmalig 25,00
  • Alle prijzen zijn inclusief btw
De Stad Maastricht (duur ca. 4 – 4,5 uur)
O.L. Vrouwebasiliek

Op basis van Historisch Maastricht, en met minimaal een onderbreking voor een pauze, lunch of diner, maken we hier het beeld van de hoofdstad van Limburg compleet. U gaat nog door het Boschstraatkwartier met de oudste parochiekerk van Maastricht, de thuisbasis van Sphinx en de historische binnenhaven om vervolgens over te steken naar Wyck en de modernste wijk van Maastricht Ceramique. Een dagvullend programma met onvergetelijke herinneringen.

 

 

 • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 210,00 + € 25,00 boekingskosten.
 • Vanaf 12 personen € 17,50 p.p. + € 25,00 boekingskosten.

Rondleiding Wyck (duur ca. 1,5 – 2 uur)
De Percee

Het oostelijke stadsdeel Wyck was altijd het ondergeschoven kind van Maastricht. Maar de laatste jaren ontwikkelt Wyck zich tot het meer “trendy” deel van de oude stad aan de Maas en dat laat zich ontdekken tussen Station Maastricht en de Stenenwal. De oude straten tonen kleine boetiekjes, galerieën en eetgelegenheden. Plein 1992 herinnerd aan het Verdrag van Maastricht en vormt de overgang naar de moderne wijk Ceramique. Een nog onontdekt deel van Maastricht dat zeer de moeite waard is voor een wandeling.

 

 

 • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 187,50 + € 25,00 boekingskosten.
 • Vanaf 13 personen € 15,00 pp + € 25,00 boekingskosten.

Ook is het mogelijk een ‘walking diner’ te boeken. Een programma van ongeveer 4 uur. Drie verschillende eetgelegenheden voor een voor- hoofd- en nagerecht.

Afhankelijk van uw keuze beginnend met een ontvangst en 45 minuten rondleiding, dan 45 minuten voor een voorgerecht. U wordt weer opgehaald door de gids en na 45 minuten gaat u voor het hoofdgerecht. Hiervoor trekken we 1 uur uit waarna het derde deel van de wandeling begint en u wordt gebracht naar het restaurant voor het dessert. Voor een totaalprijs van € 65,00 p.p. met een minimale deelname van 12 personen heeft u een onvergetelijke middag of avond.

Voor groepen kleiner dan 12 personen is er een toeslag in verband met de vaste kosten van boeking, reservering en gidsen.

Andere variaties? Minder gangen, lunch arrangement, alleen kleine hapjes? Allemaal mogelijk tegen concurrerende prijzen!


Contact

 

 

Scroll naar boven