Maastricht


Rondleidingen Maastricht

Beleef Maastricht zoals de inwoners hun stad kennen.

Waar is het beter toeven dan in een van de oudste en zeker de meest zuidelijke stad van Nederland. Waan u in het buitenland in eigen land. De sfeer van de stad, de terrassen en de gastvrije inwoners heten u van harte welkom.

De Romeinen stichtten er een garnizoen en bouwden de eerste brug over de Maas, de rivier die de stad zijn naam schonk. Daarna volgde Servatius, de latere Heilige en Patroonheilige van de stad. In zijn tijd brachten de pelgrims Maastricht tot groei en bloei. Het rijke Roomse leven heeft vele sporen achtergelaten in Mestreech en daarvan is veel bewaard gebleven.

Ook als vestingstad maakte Maastricht naam, de enige stad die wordt bezongen in het Wilhelmus. Eind 19e eeuw startte hier de Nederlandse industrialisatie met Regout en de Sphinx fabrieken. De stad moet lang bogen op zijn bourgondische karakter en het Carnaval maar in 1970 wordt besloten om de Universiteit Maastricht een plaats te geven. Studenten en Universiteit zijn nu niet meer weg te denken uit de stad. Maastricht heeft het weer en staat weer op de kaart.

Een stad, uw bezoek meer dan waard. Wij kunnen, als geen ander, u de sfeer van de stad laten voelen en proeven. Kijk in ons ruime aanbod.

In Maastricht zijn de volgende rondleidingen te boeken:

 • Historisch Maastricht
 • Maastricht Vrijthof en Markt
 • Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein
 • De drie grote pleinen van Maastricht in één tocht
 • De stad Maastricht
 • Rondleiding Wyck
 • Rondleiding Ceramique
 • Maastricht in 60 minuten

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk.

Prijzen en toeslagen:
 • Prijzen op basis van aantal deelnemers.
 • Groepen 20 personen per gids
 • Groepskorting bij meer dan 15 personen per gids
 • Toeslag bij minder dan 10 personen
 • Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00
 • Alle prijzen zijn inclusief BTW
Historisch Maastricht (duur ca. 2,5 – 3 uur)

Eerste stadsomwalling 1229
Pater Vinktoren
  Maak kennis met de stad die al meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft. U ziet de oudste stenen brug van Nederland en de oudste stenen stadspoort als deel van de stadswal. U komt op de Markt met het prachtige stadhuis, het beroemdste plein van Maastricht het Vrijthof. Maar ook het oudste deel, het Stokstraatkwartier en het Onze Lievevrouweplein worden aangedaan. Ook het Jekerkwartier met zijn belangrijke delen van de Universiteit Maastricht zitten in het programma. Kortom een aanrader voor iedereen die de sfeer van Maastricht wil leren kennen.

Prijs: € 8,50 p.p.

 
Maastricht Vrijthof en Markt (duur ca. 1,5 – 2 uur)

a899a3a9f8-150x150
Markt Maastricht
  Voor wie minder tijd heeft en toch een indruk wil krijgen van de sfeer die Maastricht ademt is dit een alternatief. Van het Vrijthof met al zijn bezienswaardigheden en unieke sfeer via het Dominicanenkerkplein en het nieuwe winkelcentrum Entre Deux naar de Markt met het prachtige Stadhuis en het Mosa Forum. Zie hoe deze prachtige oude stad zich heeft ontwikkeld en oude en nieuwe architectuur weet te verbinden.

Prijs: € 6,00 p.p.

 
Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein ( duur ca. 1,5 – 2 uur)

onze-lieve-vrouweplein-bezienswaardig-1w-400h-300p-location360s-0c-0-150x150
Onze Lieve Vrouweplein
  Voor wie minder tijd heeft en toch een indruk wil krijgen van de sfeer die Maastricht ademt is dit een alternatief. U ziet de twee basilieken van Maastricht, de St. Servaasbasiliek aan het Vrijthof en de Onze Lieve Vrouwe basiliek aan het O.L. Vrouweplein. Maak kennis met meest bekende plein en het meest intieme plein van Maastricht. Je proef letterlijk de sfeer van de Bourgondische hoofdstad van Nederland. De herinnering aan het rijke Roomse leven en de verstrengeling met de wereldlijke machthebbers is bijna te voelen.

Prijs: € 6,00 p.p.

 
De drie grote pleinen van Maastricht in een tocht! (duur ca. 2,5 – 3 uur)

images-150x150
Vrijthof Maastricht
  Waarom kiezen voor het niet bezichtigen van een van die prachtige authentieke pleinen van Maastricht als alles op loopafstand bij elkaar ligt en door een prachtige route aan elkaar wordt gepraat door onze enthousiaste gidsen. Tijd genoeg? Plan een gezellige pauze in een van de vele bruine kroegen van Maastricht.

Prijs: € 8,50 p.p.

 
De Stad Maastricht (duur ca. 4 – 4,5 uur)

main-left-150x150
O.L. Vrouwebasiliek
  Op basis van Historisch Maastricht, en met minimaal een onderbreking voor een pauze, lunch of diner, maken we hier het beeld van de hoofdstad van Limburg compleet. U gaat nog door het Boschstraatkwartier met de oudste parochiekerk van Maastricht, de thuisbasis van Sphinx en de historische binnenhaven om vervolgens over te steken naar Wyck en de modernste wijk van Maastricht Ceramique. Een dagvullend programma met onvergetelijke herinneringen.

Prijs: € 14,50 p.p.

 
Rondleiding Wyck (duur ca. 1,5 – 2 uur)

wijck-wijken-in-maastricht-2p-location1502c-0-150x150
De Percee
  Het oostelijke stadsdeel Wyck was altijd het ondergeschoven kind van Maastricht. Maar de laatste jaren ontwikkelt Wyck zich tot het meer “trendy” deel van de oude stad aan de Maas en dat laat zich ontdekken tussen Station Maastricht en de Stenenwal. De oude straten tonen kleine boetiekjes, galerieën en eetgelegenheden. Plein 1992 herinnerd aan het Verdrag van Maastricht en vormt de overgang naar de moderne wijk Ceramique. Een nog onontdekt deel van Maastricht dat zeer de moeite waard is voor een wandeling.

Prijs: € 6,00 p.p.

 
Rondleiding Ceramique (duur ca. 1,5 – 2 uur)

800px-20130504_Maastricht_Céramique_09_Charles_Eyckpark-150x150
Céramique
  Maak kennis met de modernste wijk van Maastricht en geniet van de hoogstaande architectuur, het Plein 1922, Gouvernement en Bonnefantenmuseum.

Prijs: € 6,00 p.p.

 
Maastricht in 60 minuten

vr3
Maastricht Centrum
  Hoogtepunten rondom het Vrijthof.

Prijs: € 5,00 p.p.

 
Combinatie boekingen:
U kunt ook kiezen voor combinaties van een of meer rondleidingen, onze professionele gidsen voorkomen dat u dingen twee keer ziet door de route zo aan te passen dat het een geheel vormt. Wij adviseren om dan ook minimaal een onderbreking te plannen in de vorm van een pauze met koffie / thee en Limburgse vlaai, borrel (met of zonder garnituur) of lunch of diner.* De rondleiding ‘Wyck‘ is te combineren met:
Ceramique’, ofMaastricht Vrijthof en Markt’, of ‘Maastricht Vrijthof en Onze Lieve Vrouweplein’, of ‘Maastricht Vrijthof’, ‘Markt en Onze Lieve Vrouweplein’.

Contact

Translate »