Aken


Rondleidingen Aken

Beleef Aken zoals de inwoners hun stad kennen.

Aken is ontstaan in de tijd van de Romeinen, resten uit die tijd zijn nu nog aanwezig in het straatbeeld. Zijn bekendheid dankt Aken meer aan de tijd van Karel de Grote die er zijn regeringscentrum had. Het oudste bouwwerk van de stad stamt uit die tijd net als de kern van de Dom van Aken. In de later gebouwde Kroningszaal wordt nu nog jaarlijks de Karelsprijs uitgereikt aan personen of instellingen die zich hebben ingezet voor de Europese gedachte. Uit het verleden meegenomen is Aken ook vandaag de dag nog wereldberoemd vanwege zijn bad cultuur en de helende hete baden. Een stad met geschiedenis die met zijn Rheinisch Wetsfahlische Technische Hochschule ook zeker werkt en voorbereid is op de toekomst. Maak kennis met deze stad zo dicht bij de Nederlandse grens en toch weer zo heel anders.

In Aken zijn de volgende rondleidingen mogelijk:
 • Historisch Aken
 • Historisch Aken met introductie Dom
 • Historisch Aken inclusief rondleiding Stadhuis 
 • Historisch Aken en bezoek printen bakkerij
 • Totaal programma Aken
Prijzen en toeslagen:
 • Prijzen op basis van aantal deelnemers.
 •  Groepen 20 personen per gids.
 •  Is uw groep kleiner dan 20 personen geldt een minimum van € 187,50.
 •  Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00.
 •  Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Alle rondleidingen worden verzorgd door ervaren en deskundige gidsen die hun hart hebben verpand aan de stad waar ze u met passie over vertellen en de mooiste bekende en minder bekende plekken laten zien. Hun verhaal is deels gebaseerd op feiten, deels op legendes en overlevering en aangevuld met eigen interpretaties. Zo is elke rondleiding een unieke belevenis.

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk.


Historisch Aken (duur ca. 2 uur)

600px-Marktbrunnen_met_het_beeld_van_Karel_de_Grote_op_de_hoogste_top
Karel fontein op de Markt
Maak kennis met een stad die reeds in de Romeinse tijd bestond. Aken is een stad met een prachtig historisch centrum en vele oude gebouwen. Een stad die beroemd is geworden door keizer Karel de Grote en haar heilzame (bron)water. Al wandelend door de historische binnenstad ziet  u ook de oudste kathedraal van Noord-Europa, de Dom van Aken.  U wandelt langs de vele fonteinen en bronnen die de stad rijk is. We komen over een aantal gezellige pleinen waaronder de Markt met haar vele oude gebouwen zoals het stadhuis, het centrum van macht in de tijd van de opvolgers van Karel de Grote. We zien resten uit de Romeinse tijd. Natuurlijk komen we ook langs de vele bakkerijen die Aken rijk is en waar u de beroemde Aachener Printen kunt kopen.

Prijs € 12,50 p.p.

 Historisch Aken en introductie Dom (duur ca. 2,5 uur)

Historisch Aken + introductie DOM
Dom Aken
Maak kennis met een stad die reeds in de Romeinse tijd bestond. Aken heeft een prachtig historisch centrum. Beroemd geworden door keizer Karel de Grote die er het regeringscentrum van zijn keizerrijk vestigde. Zijn voorliefde voor het baden in de heilzame bronnen vindt tot op de dag van vandaag navolging in de Badkultuur van de beroemde Kurorten.. Al wandelend door de historische binnenstad bezoekt u de oudste kathedraal van Noord-Europa, de Dom van Aken, een zeer indrukwekkend bouwwerk met onderdelen uit de 8ste eeuw. U wandelt langs de vele fonteinen en bronnen die de stad rijk is. We komen over een aantal gezellige pleinen waaronder de Markt met haar vele oude gebouwen zoals het stadhuis, het centrum van macht in de tijd van Karel de Grote. We zien resten uit de Romeinse tijd. Natuurlijk komen we ook langs de vele bakkerijen die Aken rijk is en waar u de beroemde Aachener Printen kunt kopen.

Prijs  € 15,00 p.p.

Historisch Aken inclusief rondleiding Stadhuis van Aken (duur ca. 3 uur)

stationen_rathaus
Stadhuis Aken
Het stadhuis van Aken is een bezienswaardigheid van allure. Wij verzorgen een rondleiding door het stadhuis inclusief de Kroningszaal. Omdat het stadhuis nog in gebruik is en de Kroningszaal ook voor bijzondere evenementen gebruikt wordt is de mogelijkheid afhankelijk van de openstelling. In overleg is de datum daarop af te stemmen.

Prijs € 15,00  exclusief entree Stadhuis

Historisch Aken en bezoek printen bakkerij (duur ca. 3 uur)

170px-Aachen_printen_figure
Printen meisje
Nieuwsgierig naar het geheim van de Aachener Printen? Bezoek dan een printenbakkerij en kom alles te weten over deze lokale lekkernij! Natuurlijk mag er ook gesnoept worden en is er een winkel waar u printen in allerlei soorten kunt kopen!

 • Prijs € 15,00 p.p.
 • Plus  € 60,00 per groep tot maximaal 25 personen voor het bezoek aan de Printen bakkerij!
Aken, de Dom en de schatkamer

Aken Dom en Schatkamer
Schatkamer Dom
Naast onze rondleidingen of ter aanvulling daarop kunt u ook via de Dom rondleidingen boeken in de Dom en de Schatkamer. Ter informatie hier de prijzen:

 • De Dom van Aken kosten voor 45 minuten € 5,00  p.p. ;
 • De Schatkamer van de Dom van Aken kosten voor 45 minuten € 7,50  p.p. en
 • De combinatie Dom inclusief de Schatkamer voor 1,5 uur € 9,00 p.p. en bij 2,0 uur  € 12,50 p.p..

Let op!! De belangstelling hiervoor is bijzonder groot. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam reserveringen minimaal 3 maanden van tevoren te boeken.

De introductie die wij verzorgen geeft een goed beeld van gebouw en geschiedenis van de DOM. U mist ten opzicht van de originele rondleiding uitsluitend de toegang tot het koor en de troon van Keizer Karel de Grote op de Keizersgalerij.

Totaalprogramma Aken

Elisenbrunnen
Elisenbrunnen
U kunt ook kiezen voor een totaal programma Aken.
Ontvangst met koffie/thee + printen/kuchen
Bezoek Printenbakkeij.
Rondleiding inbegrepen rondleiding door het stadhuis en de Kroningszaal (afhankelijk van openingstijden).
Lunch met koffie/thee of andere drankjes.
Verdere rondleiding inclusief introductie Dom van Aken.
Het totale programma neemt minimaal 5 uur in beslag.
Speciale prijs voor groepen tot 20 personen € 650,00 inclusief BTW en boeking en reserveringskosten.
NB: op de dagen dat het niet mogelijk is om het stadhuis te bezoeken is er een korting van € 60,00 als het bezoek aan de Printenbakkerij niet in het programma past of anderszins niet mogelijk of gewenst is wordt € 40,00 korting gegeven.

Contact

Translate »