Aken


Rondleidingen Aken

Beleef Aken zoals de inwoners hun stad kennen.

Aken is ontstaan in de tijd van de Romeinen, resten uit die tijd zijn nu nog aanwezig in het straatbeeld. Zijn bekendheid dankt Aken meer aan de tijd van Karel de Grote die er zijn regeringscentrum had. Het oudste bouwwerk van de stad stamt uit die tijd net als de kern van de Dom van Aken. In de later gebouwde Kroningszaal wordt nu nog jaarlijks de Karelsprijs uitgereikt aan personen of instellingen die zich hebben ingezet voor de Europese gedachte. Uit het verleden meegenomen is Aken ook vandaag de dag nog wereldberoemd vanwege zijn bad cultuur en de helende hete baden. Een stad met geschiedenis die met zijn Rheinisch Wetsfählische Technische Hochschule ook zeker werkt aan en voorbereid is op de toekomst. Maak kennis met deze stad zo dicht bij de Nederlandse grens en toch weer zo heel anders.

In Aken zijn de volgende rondleidingen mogelijk:
  • Historisch Aken met introductie Dom
  • Historisch Aken inclusief rondleiding Stadhuis
Prijzen en toeslagen:
  • Groepen 20 personen per gids.
  • Is uw groep kleiner dan 20 personen geldt een minimum van € 187,50.
  • Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00.
  • Alle prijzen zijn inclusief btw.

Alle rondleidingen worden verzorgd door ervaren en deskundige gidsen die hun hart hebben verpand aan de stad waar ze u met passie over vertellen en de mooiste bekende en minder bekende plekken laten zien. Hun verhaal is deels gebaseerd op feiten, deels op legendes en overlevering en aangevuld met eigen interpretaties. Zo is elke rondleiding een unieke belevenis.

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen. De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk.


Historisch Aken en introductie Dom (duur ca. 2,5 uur)
Dom Aken

Maak kennis met een stad die reeds in de Romeinse tijd bestond. Aken heeft een prachtig historisch centrum. Beroemd door keizer Karel de Grote die er het regeringscentrum van zijn keizerrijk vestigde. Zijn voorliefde voor het baden in de heilzame bronnen vindt tot op de dag van vandaag navolging in de Badcultuur van de beroemde ‘Kurorten’. Al wandelend door de historische binnenstad bezoekt u de oudste kathedraal van Noord-Europa, de Dom van Aken, een zeer indrukwekkend bouwwerk met onderdelen uit de 8ste eeuw. U wandelt langs de vele fonteinen en bronnen die de stad rijk is. We komen over een aantal gezellige pleinen waaronder de Markt met haar vele oude gebouwen zoals het stadhuis, het centrum van macht in de tijd van Karel de Grote. We zien resten uit de Romeinse tijd. Natuurlijk komen we ook langs de vele bakkerijen die Aken rijk is en waar u de beroemde Aachener Printen kunt kopen.

  • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 187,50 + € 25,00 boekingskosten.
  • Vanaf 13 personen € 15,00 p.p. + € 25,00 boekingskosten.

Historisch Aken inclusief rondleiding Stadhuis van Aken (duur ca. 3 uur)
Stadhuis Aken

Het stadhuis van Aken is een bezienswaardigheid van allure. Wij verzorgen een rondleiding door het stadhuis inclusief de Kroningszaal. Omdat het stadhuis nog in gebruik is en de Kroningszaal ook voor bijzondere evenementen gebruikt wordt is de mogelijkheid afhankelijk van de openstelling. In overleg is de datum daarop af te stemmen.

 

 

 

  • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 210,00 + € 25,00 boekingskosten.
  • Vanaf 12 personen € 17,50 p.p. + € 25,00 boekingskosten.

 

 


*exclusief entree Stadhuis.
Contact

Scroll naar boven