Luik


Rondleidingen Luik

Beleef Luik zoals de inwoners hun stad kennen.

Luik ligt in het noordoosten van België in de Belgische Ardennen. Het is één van de grootste steden van België en de hoofdstad van de provincie Luik. Luik heeft van oudsher de bijnaam “Vurige Stede”, een bijnaam waar de stad nog steeds trots op is. Luik staat van oudsher bekend als een vieze industriestad en hoewel men verwoede pogingen doet om de stad aantrekkelijker te maken voor het publiek, blijft Luik deze naam houden. De laatste jaren zijn er prachtige projecten in de stad gecreëerd om Luik een ander uiterlijk te geven. Denk hierbij aan de bouw van het station Luik-Guillemins of aan het combineren van kleinere musea tot prachtige musea met een zeer complete collectie. Daarnaast worden veel van de prachtige oude panden, kerken en kathedralen in de stad terug in ere hersteld. Er zijn zelfs een paar hypermoderne winkelcentra verrezen in de stad. Veel van de lelijke hoogbouw die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is gebouwd wordt langzaamaan vervangen. Het zal echter nog jaren duren voordat deze metamorfose van de stad afgerond zal zijn en Luik van zijn slechte naam is ontdaan. Tot die tijd is Luik een mooie stad die op sommige plaatsen wat donker en vuil is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want deze drukke studentenstad heeft meer te bieden dan je denkt.

Hoe komt u in Luik:
 • Met eigen vervoer, parkeer dan in de parkeerplaats Place Saint-Lambert of anders in een van de parkeerplaatsen aan La Batte, Quai la Goffe.
 • Met openbaar vervoer neem bus 78 vanaf Busstation bij Maastricht Station en stap uit bij Gare Leopold. Of neem de trein naar Liège-Guilemins, Verder met de stadsbus naar Gare Leopold.
Prijzen en toeslagen:
 • Prijzen op basis van aantal deelnemers.
 • Groepen 20 personen per gids
 • Groepskorting bij meer dan 15 personen per gids
 • Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00
 • Alle prijzen zijn inclusief btw
Rondleiding Historisch centrum Luik (duur ca. 1,5 uur)
Prins-Bisschoppelijk Paleis

Geniet van een prachtige rondleiding door het historisch centrum met de vele historische gebouwen, het Prins-bisschoppelijk Paleis, de Kathedraal en diverse kapittelkerken.
De rondleiding start op de ‘Place Commissaire Maigret’.

 

 

 

 • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 187,50 + € 25,00 boekingskosten.
 • Vanaf 13 personen € 15,00 pp + € 25,00 boekingskosten.

Rondleiding Historisch centrum Luik met start bij Station Liège-Guillemin (duur ca. 4,5 uur)
Station Liège-Guillemin.

Geniet van een prachtige rondleiding die start met uitleg over het prachtige station van Luik. De wijk Guillemins en dan door het Park d’Avroy met zijn beelden en monumenten. Langs kapittelkerken en de Kathedraal naar het historisch centrum met de vele historische gebouwen, onder andere het Prins-bisschoppelijk Paleis, de trappen, de Buren. De citadel en de impasses. Natuurlijk ook het Bat en de Maasboulevard.

 

 

 • Groepen kleiner dan 20 personen minimaal € 225,00 + € 25,00 boekingskosten.
 • Vanaf 12 personen € 18,75 pp + € 25,00 boekingskosten.

Contact

Scroll naar boven