Luik


Rondleidingen Luik

Beleef Luik zoals de inwoners hun stad kennen.

Luik ligt in het noordoosten van België in de Belgische Ardennen. Het is één van de grootste steden van België en de hoofdstad van de provincie Luik. Luik heeft van oudsher de bijnaam “Vurige Stede”, een bijnaam waar de stad nog steeds trots op is. Luik staat van oudsher bekend als een vieze industriestad en hoewel men verwoede pogingen doet om de stad aantrekkelijker te maken voor het publiek blijft Luik deze naam houden. De laatste jaren zijn er prachtige projecten in de stad gecreëerd om Luik een ander uiterlijk te geven. Denk hierbij aan de bouw van het station Luik-Guillemins of aan het combineren van kleinere musea tot prachtige musea met een zeer complete collectie. Daarnaast worden veel van de prachtige oude panden, kerken en kathedralen in de stad terug in ere hersteld. Er zijn zelfs een paar hypermoderne winkelcentra verrezen in de stad. Veel van de lelijke hoogbouw die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is gebouwd wordt langzaamaan vervangen. Het zal echter nog jaren duren voordat deze metamorfose van de stad afgerond zal zijn en Luik van zijn slechte naam is ontdaan. Tot die tijd is Luik een mooie stad die op sommige plaatsen wat donker en vuil is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want deze drukke studentenstad heeft meer te bieden dan je denkt.

Hoe komt u in Luik:
 • Met eigen vervoer, parkeer dan in de parkeerplaats Place Saint-Lambert of anders in een van de parkeerplaatsen aan La Batte, Quai la Goffe.
 • Met openbaar vervoer neem bus 78 vanaf Busstation bij Maastricht Station en stap uit bij Gare Leopold, kosten ca. € 3,50 per enkele reis. Of neem de trein naar Liege-Guilemins, kosten € 3,90 per enkele reis. Verder met de stadsbus naar Gare Leopold.
Prijzen en toeslagen:
 • Prijzen op basis van aantal deelnemers.
 • Groepen 20 personen per gids
 • Groepskorting bij meer dan 15 personen per gids
 • Toeslag bij minder dan 10 personen
 • Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00
 • Alle prijzen zijn inclusief BTW

Rondleiding Historisch centrum Luik (duur ca. 1,5 uur)

Luik Historisch
Prins-Bisschoppelijk Paleis
  Geniet vaneen prachtige rondleiding door het historisch centrum met de vele historische gebouwen, het Prins-bisschoppelijk Paleis, de Kathedraal en diverse kapittelkerken.
De rondleiding start op de ‘Place Commissaire Maigret’.Prijs € 10,00 p.p.
In combinatie met de rondleiding collegiale kerken, duur circa 3 uur als pakketprijs inclusief consumptie voor € 17,50 p.p.
 Rondleiding collegialekerken Luik (duur ca. 1,5 uur)

Sint-Bartholomeuskerk
St. Bartholomeuskerk
  Geniet van een prachtige rondleiding door historisch Luik met de vele kapittelkerken, het uitgaansgebied en de leuke winkeltjes. Ontdek het hernieuwde elan van de stad rondom het Prins-bisschoppelijk Paleis. Bezoek de Kathedraal gewijd aan Sint Paulus en nog enkele zeer verschillende kerken. De smalle straatjes, kenmerkend voor de stad aan de Maas laten u terug gaan naar de overgang van de 19e naar de 20e eeuw.
De rondleiding start op de ‘Place Commissaire Maigret’.
Prijs € 10,00 p.p.
In combinatie met de rondleiding Historisch centrum Luik, duur circa  3 uur als pakketprijs inclusief consumptie voor € 15,00 p.p.
Rondleiding in de voetsporen van Georges Simenon (duur ca. 2 uur)

georges-simenon-beeld-luik
Georges Simenon
  Flaneer onder begeleiding van een gids door de stad van o.a. Georges Simenon de schrijver van bijvoorbeeld diverse Maigrets. Hierbij komen we ook in de typische Luikse volksbuurt Outremeuse.
De rondleiding start op de ‘Place Commissaire Maigret’.Prijs € 10,00 p.p.
 
Boottocht over de Maas van Maastricht naar Luik gecombineerd met een van de rondleidingen

index
Boottocht naar Luik
  Unieke mogelijkheid op de zondagen in het vaarseizoen van rederij Stiphout, start vanaf zondag 6 maart. Boek bij ons de boottocht over de Maas van Maastricht naar Luik:

 • vertrektijd Maastricht 10:00 uur,
 • aankomst Luik 12:30 uur,
 • prijzen volwassenen € 14,95, kinderen € 9,70.
 • U kunt dan kiezen voor terugreis per OV, bus of trein of u neemt ook de boot weer terug naar Maastricht. Vertrektijd Luik 15:00 uur aankomst Maastricht 17:30 uur. Laatste bus naar Maastricht op zondag vertrekt om 17:35 uur vanaf Gare Leopold reisduur ongeveer 60 minuten. De laatste trein uit Luik vertrekt 10 minuten over het hele uur, de laatste om 22:10 uur reistijd 33 minuten. (Prijzen retour voor volwassenen € 23,95 en voor de kinderen € 14,95)

Het is mogelijk de rondleidingen te laten beginnen bij de aanlegsteiger in Luik of bij station Guillemins, graag vooraf aangeven.

 

Contact

Translate »