Zuid-Limburg

Mergellandroute

Welkom
Maak kennis met het Limburgse Heuvelland vanuit uw eigen auto of (kleine/grote) bus. We begeleiden (delen van) de Mergellandroute. Slingerende wegen, de Maas, de Gulp en de Geul met hun oevers en typische begroeiing.  De meanderende beken, de hoog en laagstam fruitbomen, grazende koeien, glooiend terrein, oude ruïnes en monumenten, alles wat Limburg die zweem van het buitenland geeft gaat u ontdekken. De cultuur, doorspekt van het Katholieke geloof, de oude ridders graven en bokkenrijders, maar ook de nog zo levendige schutterijen alles komt aan de orde. Benieuwd naar streekproducten? De wijnen, de kazen, het fruit en de appelstroop alles komt aan bod.
Het programma kan naar wens worden samengesteld.

Een van de mogelijkheden is:

 • Beginnen met koffie/thee en vlaai in de Jezuïetenberg met aansluitend een bezoek aan dit UNESCO-erfgoed (kosten € 12,00 p.p.).
 • Straten met de Mergellandroute.
 • Pauze met lunch ergens op de route.
 • Vervolg Mergellandroute en eindigend met een borrel met of zonder garnituur.

Prijzen afhankelijk van programma en uitvoering.
Naast kosten voor de HORECA delen en het genoemde bedrag voor koffie en bezoek Jezuïetenberg € 60,00 per uur voor de begeleiding.
Wanneer geen eigen vervoer komen daar bus/autohuur nog bij.

Verken de Euregio. Kies uit Vespa of Solex.

index
(Toer)tochten Limburg

Het is absoluut de moeite waard de drie landen van de Euregio Maas en Rijn te bezoeken. U vindt een dag niet genoeg? Dan maken we er een meerdaagse reis van met alle overige faciliteiten op uw wensen en budget afgestemd.

Onze gids laat het landschap tot leven komen met de vele wetenswaardigheden die er te vertellen zijn over cultuur, landschap, geschiedenis, bewoners en gebouwen.

 • Met de Vespa of de solex relaxed door het heuvelland tuffen met start en finish in Maastricht.
 • Ook mogelijk in de Voerstreek, de Kempen en andere streken in Nederlands en Belgisch-Limburg,
 • Meer geïnteresseerd in de Franstalige  provincie Luik o het Duitstalige gebied rond Aken en Eupen, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van de keuze komen er extra kosten bij voor de huur van het aantal Vespa’s + 1 voor de gids, de huur van bussen inclusief chauffeur en reiskosten voor de gids wanneer niet meegereden kan worden met het te begeleiden gezelschap.

De begeleidingskosten bedragen € 50,00 per uur inclusief btw.
Boeking en reserveringskosten  € 25,00.

Boottochten in de Euregio

index
Boottochten
Op veel plaatsen is het mogelijk de omgeving te verkennen door boottochten over de rivieren en plassen.
We hebben opties voor boottochten in Maastricht, Luik, Roermond en de driehoek Thorn – Wessem – Nederweert.

 • Alle boottochten kunnen worden aangevuld met rondleidingen en de extra’s uit ons aanbod.
 • We hebben in Maastricht twee unieke combinaties, te weten een sloepentocht in samenwerking met Maastricht Sloep en een tocht naar Luik inbegrepen een rondleiding door de mooiste delen van deze oude, maar zeer gemoderniseerde industriestad.
 • De boottochten van Rederij Stiphout in heel Limburg kunt u ook via ons reserveren.
 • De prijzen voor de bootarrangementen zijn uitsluitend op aanvraag beschikbaar.

Grotten bezoeken

toegang-e1385929032522-150x150
Grotten bezoek
 • Door de gehele Euregio vinden we grotten, mergelgroeven en mijnen.
 • Ook deze zijn in combinatie met allerlei andere producten mogelijk.
 • Wij kunnen diverse arrangementen voor u samenstellen.
 • Kijk vooral ook eens naar onze aanbieding Jezuïetenberg, een unieke groeve met bijzondere schilderingen, beeldengroepen en sfeer.

Fietsarrangementen

P1030831bis-150x150
Picknick of knapzak

Maastricht: Even lekker ontspannen fietsen over niet al te steile wegen en paden.
Maak kennis met de stad die al meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft. U ziet de oudste stenen brug van Nederland en de oudste stenen stadspoort als deel van de stadswal. U komt op de Markt met het prachtige stadhuis, het beroemdste plein van Maastricht, het Vrijthof. Maar ook het oudste deel, het Stokstraatkwartier en het Onze Lievevrouweplein worden aangedaan. Ook het Jekerkwartier met zijn belangrijke delen van de Universiteit Maastricht zitten in het programma. Kortom een aanrader voor iedereen die de sfeer van Maastricht wil leren kennen.

Onze fietstocht duurt ongeveer 3 uur. Beginnen met een ontvangst met koffie / thee en Limburgse vlaai, kennismaken met de stad en het landschap naar uw keuze. Aandacht voor kastelen en landhuizen, vanaf € 35,00 p.p., inclusief huur van stadsfiets met 3 versnellingen (ook met professionele fietsen, mountainbikes, tandems, E-bikes of Solex tegen meerkosten). De Grensmaas: stroomafwaarts van Maastricht naar Thorn. (of toch liever andersom?)
Starten kan waar u wilt in Maastricht of Thorn. Het programma voorziet in rondleidingen door Maastricht en Thorn. Hoofdthema is de Maas. Onderweg wordt stil gestaan bij de ontwikkelingen van de Grensmaas, en diverse verhalen uit de geschiedenis inbegrepen de beide Wereldoorlogen. De tocht voert zowel door Nederlands als Belgisch-Limburg. Gelet op de afstand is een koffie, lunch en/of borrelpauze aan te bevelen. Neem er de tijd voor en geniet.  Liever een picknick onderweg of een knapzak mee, zeker het overdenken waard.
De tocht duurt minimaal van 10:00 uur tot 17:00 uur. Kosten € 60,00 per uur voor de begeleiding inclusief btw. exclusief fietshuur. Het Heuvelland, diverse mogelijkheden.
Ja, wel starten in de stad of bij een willekeurig trein- of busstation en dan het Limburgse Heuvellandschap in. Tochten van diverse lengtes en zwaarte zijn hier mogelijk. Landschapstochten, Kastelenroutes, Bloesemroutes, Kerken en Kapellen. Prijzen en inhoud in overleg. Kosten begeleiding € 60,00 per uur.

Voor alle Fietsarrangementen geldt:

 • Eigen WA en ziektekostenverzekering nodig.
 • Eigen verantwoordelijkheid bij het in achtnemen van de geldende verkeersregels.
 • Gids rijdt voorop.
 •  Fietshelm gewenst.
 • Boeking en reserveringskosten: € 25,00.

Contact

Translate »