Roermond


Rondleidingen Roermond

Beleef Roermond zoals de inwoners hun stad kennen.

De naam zegt het al, de stad ligt aan de monding van de Roer waar deze de Maas instroomt. De stad kent een rijke historie als vestingstad en Hanzestad. Nu de Bisschopsstad van het bisdom Limburg daarmee de opvolger van Maastricht en Luik. Roermond is bezig aan een inhaalrace om hét toeristische centrum te worden van Midden-Limburg. Mooie kerken, historische gebouwen en een modern outlet centrum midden in de stad in de voormalige Ernst Cazimir kazerne. Ook een watersportcentrum op de Maasplassen maken het stadbeeld compleet.  Voor ieder wat wils en van zeer goede kwaliteit. Fiets en wandeltochten in de prachtige omgeving maken een verblijf in deze stad tot een belevenis.

In Roermond zijn de volgende rondleidingen te boeken:

  • Historisch Roermond
  • Historisch Roermond en de herinnering aan Pierre Cuypers
  • Historisch Roermond met kapel ’t Zand en het park

Vindt u niet precies wat u zoekt, wij leveren maatwerk op basis van uw wensen.
De prijzen blijven daarbij aantrekkelijk.

Prijzen en toeslagen:
  • Prijzen op basis van aantal deelnemers.
  • Groepen 20 personen per gids
  • Groepskorting bij meer dan 15 personen per gids
  • Toeslag bij minder dan 10 personen
  • Boeking en reserveringskosten eenmalig € 25,00
  • Alle prijzen zijn inclusief BTW

Historisch Roermond (duur ca, 1,5 uur)

Roermond Historisch
Stadhuis Roermond
  Maak kennis met een van de oudste steden van Limburg. Een stad die pas sinds 1839 officieel bij Nederland hoort….Roermond is al eeuwen een bisschopsstad. U ziet natuurlijk de prachtige kathedraal.  Uiteraard ziet u ook de Munsterkerk, het oudste monument van de stad, die zo drastische door Cuypers werd verbouwd. Ook wordt er aandacht besteed aan de vele kloosters die de stad rijk was.

Prijs: € 7,50 p.p.

 
Historisch Roermond & Pierre Cuypers route (duur ca. 2,5 uur)

Roermond Cuypers
Graf Pierre Cuypers
  Bezoek de historische binnenstad waarbij tijdens deze rondleiding speciaal aandacht wordt besteed aan Pierre Cuypers.

Prijs: € 8,50 p.p.

 
Historisch Roermond (duur ca. 3,5 uur) uitgebreid met een pauze met consumptie

Roermond combinatie
Graf met de handjes
  Maak kennis met een van de oudste steden van Limburg. Een stad die pas sinds 1839 officieel bij Nederland hoort….Roermond is al eeuwen een bisschopsstad. U ziet natuurlijk de prachtige kathedraal. Verder is Roermond de stad van Pierre Cuypers, een van de beroemdste architecten van ons land. We komen langs vele monumenten die met hem in verband staan. Uiteraard ziet u ook de Munsterkerk, het oudste monument van de stad, die zo drastische door Cuypers werd verbouwd. Ook wordt er aandacht besteed aan de vele kloosters die de stad rijk was. Naast alle hoogtepunten die het centrum te bieden heeft, wandelt u ook naar de buiten het centrum gelegen monumenten gaan zoals bedevaartsoord Kapel in ’t Zand, het Oude Kerkhof en het Kruiswegpark.

Prijs: € 14,50 p.p.

 

Contact

Translate »