Dag (deel) Maastricht

Dagje Maastricht

 De provincievlag van Limburg
Limburg

De hoofdstad van de Provincie Limburg

Waar is het beter toeven dan in een van de oudste en zeker de meest zuidelijke stad van Nederland. Waan u in het buitenland in eigen land. De sfeer van de stad, de terrassen en de gastvrije inwoners heten u van harte welkom.

De Romeinen stichten er een garnizoen en bouwden de eerste brug over de Maas, de rivier die de stad zijn naam schonk. Daarna volgde St. Servatius, de latere Heilige en Patroonheilige van de stad. In zijn tijd brachten de pelgrims Maastricht tot groei en bloei. Het rijke Roomse leven heeft vele sporen achtergelaten in Mestreech en daarvan is veel bewaard gebleven.

Ook als vestingstad maakte Maastricht naam, de enige stad die wordt bezongen in het Wilhelmus. Eind 19e eeuw start hier de Nederlandse industrialisatie met Regout en de Sphinx fabrieken. De stad moet lang bogen op zijn bourgondische karakter en het Carnaval maar in 1970 wordt besloten om de Universiteit Maastricht een plaats te geven. Studenten en Universiteit zijn nu niet meer weg te denken uit de stad. Maastricht heeft het weer en staat weer op de kaart.

Een stad, uw bezoek meer dan waard. Wij kunnen als geen ander u de sfeer van de stad laten voelen en proeven. Kijk in ons ruime aanbod.

Translate »