Carnaval

Carnaval

Op de 11e van de 11e start het vijfde seizoen!

Voor een deel in de herfst en voor een ander deel in de winter wordt op de meest uiteenlopende manieren vertier en vermaak gezocht. Het concentreert zich nog steeds vooral in de zuidelijke provincies maar ook verder naar het Noorden komt het vaker voor.
De echte carnavalsvierders komen vanaf 11 november weer helemaal los en diverse traditionele activiteiten volgen elkaar op. De nieuwe liedjes moeten worden gekozen, de nieuwe Prins Carnaval moet worden gezocht, de diverse verenigingen moeten hun traditionele bals en carnavalskostuums, praalwagens en wat al niet meer op tijd gereed hebben. Veel gebeurd binnenskamers maar vanaf het uitroepen van de Prins gaat de stad er als geheel, onder aanvoering van de horeca, volledig tegen aan.

beleef_mestreech_carnaval_topfoto[1]Beleef hoe de stad Maastricht zich opmaakt voor het Carnaval of de Vastenavond van 19 tot en met 21 februari 2023. Proef de sfeer van deze aanloop onder begeleiding van een echte carnavalist. De beste periode is vanaf 22 januari 2023, dan zijn  de cafés weer versierd met ballonnen, slingers en guirlandes. Maskers en toeters en de gezellige plaatselijke carnavalsliedjes zijn weer te horen. Op veel plaatsen al de eerste verklede personen al of niet op weg naar een van de (besloten) Heren en Dames zittingen.

Uw gids vertelt u over het ontstaan van Carnaval, de diverse verschijningsvormen zoals de Rijnlandse en Bourgondische variant maar zeker ook over de typisch Maastrichtse vorm van het Carnaval.

Natuurlijk bezoeken we enkele top lokale horeca gelegenheden voor een versnapering, nat en droog maar we komen ook langs de diverse monumenten die herinneren aan de tradities van het Carnaval. Het is niet noodzakelijk om alcohol te drinken maar zeker ook niet verboden!

Carnavalstour met 3 consumpties (bier of fris) en 3 hapjes in 3 mooie en sfeervolle cafés voor € 16,50 pp. Kosten gids afhankelijk van de duur van de tocht € 60,00 per aangebroken uur. Boeking en reserveringskosten € 25,00 per groep.

Translate »